dinsdag 7 september 2010

Aan het werk...

Gisteren waren de papa's en mama's 's avonds op bezoek in onze klas want het was ouderavond. Ze kregen dan info over het reilen en zeilen in de derde graad. Het verrassingsfilmpje vonden ze trouwens supertof! Dat hebben jullie super gedaan hoor!

Vandaag moesten de kinderen weer aan het werk. In de voormiddag hebben we gerekend en fristen we de tegenwoordige tijd nog eens op. Zo'n lange zomervakantie doet soms rare dingen met ons geheugen :) Maar na een korte uitleg klonk er overal 'aaaah jaaaaa'.

En toen kwam....... de inspiratie voor een vrije tekst! Iedereen mocht kiezen of hij een tekst met de hand zou schrijven of op de computer zou maken. Je kunt het al raden zeker? Iedereen koos voor de computer!
Op de volgende foto's zie je Sarah, Amadou, Ivan, Charlotte en Felien aan het werk op de pc. Florence en Ilias werken al aan hun illustratie.


Deze eerste weken van het schooljaar doen we een kennismakingsproject. Om de groepssfeer te bevorderen is het belangrijk dat we veel tijd besteden aan het elkaar leren kennen. Iedereen moet een powerpoint maken over zichzelf met foto's, interessante weetjes, een voorstelling van je familie enzovoort. Binnenkort volgt er dan een voorstelling voor de klas. Ik ben alvast heel erg benieuwd!
We willen ook laten zien wie er in de derde graad zit. We gaan kartonnen popjes bekleden met stof en proberen onszelf 'na te maken'. Om te beginnen moet je uit karton een basisvorm voor je popje snijden...niet zo gemakkelijk hoor!Het spannendste van ons kennismakingsproject moet nog komen... We houden een tweedaagse waarbij we één nachtje in de klas blijven slapen! ....Wordt vervolgd!...

PS: Duimen jullie allemaal mee voor mooi weer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten