woensdag 24 november 2010

Voorleesweek

Deze week is het voorleesweek. Daar wilden wij met de derde graad meteen aan meedoen! Of zoals Ilias het verwoordde: ‘Het is fijn om voorgelezen te worden, maar het is minstens even leuk om zelf eens voor te lezen.” Els en de kleuters waren meteen enthousiast en wilden ons wel ontvangen!
Natuurlijk zijn we hier niet onvoorbereid aan begonnen. Vorige week moesten we allemaal een goed prentenboek meebrengen. In de klas moesten we nadenken over de volgende vraag: Wat is de kunst van goed voorlezen en waarom is het zo fijn om voorgelezen te worden? We kozen enkele aandachtspunten en oefenden en oefenden en oefenden… Heel de week werd er enthousiast voorgelezen voor elkaar en het klonk goed hoor! We kregen nog een bijkomende opdracht: we moesten een activiteit bedenken die bij het boek paste om samen met de kleuters uit te voeren. Niet zo gemakkelijk maar iedereen had al snel een leuk idee!
Kijk maar even mee naar de volgende sfeerfoto’s.

 Oscar en Ivan tekenen Ploek, de pinguin uit het boek.
 Nana, Nathan en Felien zoeken koosnaampjes voor hun lievelingsknuffel en proberen hem ook te tekenen.
 Amber, Daya, Ernst en Charlotte beelden de dieren uit die Beer komen storen wanneer hij aan zijn winterslaap wil beginnen.
 Yelle en Ilias gaan samen op speurtocht in de turnzaal, net zoals Brom de beer die detective wil worden.
 Siara, Linde en Sarah beelden heel veel dieren uit en maken ook de juiste dierengeluiden.


 Ploek de pinguin, door Oscar getekend!
 Kyra, Mira en Florence tekenen sprookjesachtige elfjes!


Tijdens de nabespreking zeiden alle derdegraadskinderen dat het heel tof was om te doen en ook de kleuters hebben er enorm van genoten. Het was echt een gezellige namiddag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten