woensdag 16 maart 2011

Op uitstap naar het Ecohuis

Gisteren gingen we met het vierde, vijfde en zesde leerjaar op uitstap naar het Ecohuis in Antwerpen. Onze begeleider vertelde ons dat we vandaag moesten leren keuzes maken. Keuzes die een grote invloed hebben op het milieu.
We moesten ons in 3 gezinnen van 4 mensen verdelen en kregen een bepaald budget. Hiermee moesten we een geschikte woonst kopen (groot genoeg, dicht bij winkels en scholen,...). Daarna mochten we gaan winkelen. We moesten 15 producten kiezen en daarbij zo weinig mogelijk het milieu belasten (kijken naar Biolabels, Fair trade, groenten/fruit van bij ons,...). Hierna deden we de grote watertest: wie kan kraantjeswater onderscheiden van flessenwater? We leerden ook bij welke huishoudelijke activiteiten we veel water verbruiken. Op het einde van de workshop gingen we nog naar het dak van het Ecohuis en bekeken de zonnepanelen, de waterput enz. Het was een interessante namiddag: we leerden veel bij!

 Elk gezin kiest een geschikte woonst.


 Elk gezin gaat samen winkelen. Ik hoorde een 'zoon' aan zijn 'mama'vragen: "Mama, mag ik een pakje koekjes meenemen?" Net echt!  :)
 Welke producten zijn milieuvriendelijk?
 De grote watertest!

Op het dak van het Ecohuis... Bespreking van de aartsmoeilijke vragenronde en bekendmaking van het winnende gezin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten