zondag 4 november 2012

De receptjes!

Veel kinderen wilden graag de receptjes van onze bakvoormiddag. Zo kunnen jullie thuis ook aan de slag en een lekker dessertje op tafel toveren. Smakelijk alvast!


1)      Boterkoekjes (ongeveer 2 bakplaten)

Benodigdheden:
250 g bloem
100g boter
100g suiker
1 ei
1 pakje vanillesuiker

Meng de ingrediënten en kneed het deeg tot het een stevige bal is. Rol het deeg uit ongeveer 0,5cm dik en ga aan de slag met de uitsteekvormpjes. Laat de koekjes ongeveer 10 minuten bakken in een op 175°C voorverwarmde oven. Smakelijk!
 
2)      Wafeltjes (goed voor een 50tal kleine wafeltjes)
Benodigdheden:
200g boter
200g suiker
400g bloem
2 eieren
1 snuifje kaneel
1 zakje bakpoeder
Meng de ingrediënten en kneed het deeg tot een stevige bal. Maak daarna allemaal kleine balletjes en bak ze in het wafelijzer. Je moet het wafelijzer niet invetten, de boter in het deeg zorgt ervoor dat je wafeltjes niet aanbakken. Smakelijk!
3)      Appelcrumble van Sare
Benodigdheden voor ongeveer 8 personen:
250g echte koude boter
125g suiker
125g bruine suiker
300g zelfrijzende bloem
Eventueel een snuifje zout
2 theelepels kaneel
4 appels
 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de in stukjes gesneden appels met de bruine suiker. Leg deze mengeling op de bodem van een ovenschaal. Strooi er de kaneel over.
Om de crumble te maken:
Meng de boter, suiker en bloem tot er klontertjes ontstaan. Als je dit met je handen doet: niet langer dan 1 minuut, anders krijg je geen klontertjes doordat de boter te warm wordt.
Je kan ook mengen met een houten lepel, dan wordt de boter niet zo snel warm.
Verdeel de crumble over de appeltjes en bak de appelcrumble ongeveer 45 minuten in de oven (dit hangt een beetje van de oven af… Je kan best af en toe gaan kijken!) Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten