donderdag 12 september 2013

Het 6e leerjaar had vandaag vrije werktijd.

In onze praatronde wordt er vaak verteld over vlinders. Vandaag had Amélie een aantal vlinders en twee cocons bij. Samen met Sare ging ze tijdens vrije werktijd aan de slag. Ze gaan een vrij onderzoek doen over vlinders. 
 
Nori bracht tijdens haar krantenronde een artikel mee naar de klas waarin stond dat kinderen veel te weinig water drinken. Samen met Jade onderzocht ze hoeveel water er in verschillende glazen, bekers en tassen uit onze schoolkeuken gaat. Ze gaan voor ons een overzichtje maken waarin ze ons vertellen hoeveel glazen of bekers water je best kan drinken om gezond te blijven. Daarover lezen jullie later meer!
  
Sttt, Emmanuel is hard aan het werk! Hij werkt ijverig aan een vrije tekst... Wij zijn al heel benieuwd!
 

 
Ward bracht vorige week een prijs mee die hij had gewonnen op het veulenkampioenschap. Maar hoe heet zo'n ding eigenlijk? En waar staan de kleuren voor? Lena zoekt het uit voor ons!
 
 

 
Cato en Rhune verdiepen zich in de wereld van het geld. Bankkaarten, muntstukken, de geschiedenis van het geld en de invoering van de euro kennen binnenkort geen geheimen meer voor hen.


 
 
En nu vragen jullie je waarschijnlijk af waar het vijfde leerjaar dan wel was? Wel, zij hadden een extra uurtje turnen met Lief. Volgende week wisselen we om.
 1 opmerking:

 1. Catho en Rhune,
  Kom eens langs in de eerste graad.
  Er ligt een boekje voor jullie klaar over het ontstaan van de euro.
  En als jullie werkje klaar is, komen jullie dat vertellen aan het tweede leerjaar?
  Zij leren daar elk jaar over.

  BeantwoordenVerwijderen