woensdag 23 oktober 2013

Bezoek aan het Red Star Line Museum

Vorige week donderdag gingen we naar het Red Star Line Museum. We kregen daar een rondleiding die aansloot bij het toneel dat we zagen, Dinska Bronska. Dat verhaal ging immers ook over migratie.


Kennismaking met onze gidsen.


De reizigers staan klaar voor vertrek...


We zagen heel wat verschillende posters over de rederij. Sommigen waren echt heel mooi! De middelste poster van de foto hieronder staat ook in onze klas, Tuur heeft die namelijk thuis in de keuken hangen :)


Paspoorten van mensen die meevoeren met een boot van de Red Star Line. Aan de hand van hun verhalen maakten we onze tocht door het museum.
Postkaarten van de Red Star Line.

Op deze computers kon je de duur van de route berekenen die je deed om in New York te geraken. Bv. Als je als Pool zou vertrekken in Warschau met de trein naar Antwerpen, dan per boot naar Amerika, hoeveel dagen ben je dan onderweg?


Wisten jullie dat de grote oversteek tussen Antwerpen en New York 10 dagen duurde?


Dit is een zeer interessante koffer waar de reizigers hun spullen instaken. Overal waren er geheime vakjes en schuifjes en zo kon er heel wat mee van hun bezittingen.

Deze mevrouw voer als klein meisje mee met een boot van de Red Star Line. Hier doet ze haar verhaal.

Welke spullen namen de mensen zoal mee?
De Vaderland, een boot van de Red Star Line.

Om binnen te mogen in Amerika moest je eerst bewijzen dat je wel slim genoeg was aan de hand van een legpuzzel. Wat denken jullie, zouden onze 3de graads-tuimelaars toegelaten worden?


Na het bezoek beklommen we de toren en kregen we de ervaring van op het dek te staan op een boot van de Red Star Line. Hier hadden we trouwens een heel mooi zicht op Antwerpen.

 
Het was een interessant maar kort bezoek, dus wie graag nog eens terug wil, kan alle informatie terugvinden op: http://www.redstarline.be/nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten