maandag 14 oktober 2013

Aan het werk tijdens vrije werktijd

 
Tijdens vrije werktijd heb je tijd om dingen af te werken, te werken aan een vrije tekst (zowel het schrijven als het illustreren), antwoorden te zoeken op vragen uit de praatronde, onderzoek te doen enz.
 
 Robbe zoekt passende prenten voor zijn voorstelling over haaien.  Daarna oefent hij om zijn onderzoek boeiend te brengen.

 
 
 Axel schrijft verder aan zijn vrije tekst, hij heeft veel aandacht voor bijvoeglijke naamwoorden. We leerden in een vrije tekstles namelijk dat passende bijvoeglijke naamwoorden teksten veel boeiender maken.
Tuur maakt zijn illustratie af, hij heeft al een heel plan in zijn hoofd.
Luna en Amélie schreven samen een vrije tekst en zorgen ook voor een illustratie.
Alex denkt diep na over zijn illustratie. Het is niet gemakkelijk om ervoor te zorgen dat ze perfect past bij je tekst. Wanneer is zo'n illustratie eigenlijk af?

 
 Nori heeft wilde plannen met papier, zand, lijm, pastelkrijt en verf. Ik ben al heel benieuwd wat het gaat worden!

 Ward schreef een hele spannende vrije tekst. Hij maakte ook een prachtige illustratie. Ondertussen oefent hij om zijn tekst goed voor te lezen door te letten op intonatie.


Stien en Frauke werken elk aan een eigen onderzoekje. Stien verdiept zich in de wereld van de das, Frauke zoekt meer informatie op over de olifant.


Emmanuel en Sare schreven een recept voor overheerlijke chocoladebrownies. Ze rekenden de ingrediënten om voor 24 personen. Tijdens een volgend moment vrije werktijd, gaan ze deze brownies met een klein groepje echt bakken. Mmmm, wanneer kunnen we proeven??
Jade en Balte werken aan een vrije tekst.Robbe en Rachel lezen een vrije tekst van Robbe na. Staan alle hoofdletters en leestekens op de juiste plaats? Heb je gezorgd voor een passende titel? Hoe ziet de lay out van de tekst eruit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten