maandag 14 oktober 2013

Vorige week in onze praatronde...

... waren we heel geschrokken van de gebeurtenissen in Antwerpen waarbij een dronken man een 18-jarige scholier neerstak
... werden we erg stil toen Cato het artikel voorlas.
... ontstond er een klasgesprek over zinloos geweld.
... spraken we over de gevaren van alcohol
... bespraken we ook andere verslavingen
... ontdekten we dat het niet zo eenvoudig is om te stoppen met een verslaving
... vertelden we dat roken niet gezond is
... hoorden we dat rokerslongen zwart gekleurd en die van iemand die niet rookt mooi roze zijn
... spraken we over passief roken of mee-roken


Leven en dood liggen heel dicht bij elkaar, ook zo in onze praatronde. Een tijdje geleden kwam er een voorstel in de praatronde om je geboorteboek of geboortedoos mee te brengen als je jarig was (hoeft niet per se op de dag van je verjaardag). Amélie was onze eerste jarige (zij verjaarde begin september) en bracht als eerste haar geboortedoos mee. We zagen allemaal schattige fotootjes van baby Amélie, haar eerste kleertjes, haar geboortekaartje, doopsuiker en nog veel meer. Iedereen vond het heel leuk om te horen!
(Jammer genoeg waren de batterijen van het klasfototoestel leeg :( )


In de krantenronde van Axel ging het dan weer over recordbaby Axel uit Limburg... Hij mat 62 cm bij de geboorte en woog 5,335kg... Wauw! Wat een grote baby!
Maar... hoe groot zijn baby's gemiddeld en hoeveel wegen ze dan? Hoe groot was iedereen bij de geboorte? Leuk om nog eens na te vragen thuis :)

Verder werden er weer heel wat teksten voorgelezen, cartoons over de ruimte getoond en voorstellen gedaan. De praatronde is echt een leuk en leerzaam begin van de dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten